- Kok opp salt og vann i ei gryte. Legg i fiskestykkene. Fisken skal være godt dekket av vann. Trekk fisken til fiskekjøttet slipper beina.
- Rognen kokes på samme måte, men for seg selv i en annen gryte.
- Fisken og rogna legges på fat og holdes varme.
- Rens leveren for trevler og ganger. Klipp den i små biter og kok i fiskesøet. Tilsett litt mer salt.
- Etter oppkok tilsettes en kopp kaldt vann, og en gir søet et nytt oppkok – dette for å få fettet til å samle seg. Gryta kalles nå møljegryte.
Servering
Møljegryta settes midt på kjøkkenbordet. Man bryter hjemmebakt flatbrød i fire deler og bløter stykkene i søet. Liker en mye fett forsøker en med stykkene å samle mest mulig.
Brødet legges på tallerken. Med sas-spon samler en noen stykker lever som legges oppå flatbrødet. Dette kalles «leverbette». Mølja spises som forrett før potet og fiskefatet kommer på bordet.