close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Ertesuppe

Ertesuppe kokt på svineknoke etter oppskrift fra Svene.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 750 g gule erter
  • 1 stk røkt svineknoke
  • 1 stk saltet svineknoke
  • 250 g byggryn
  • 1 kg gulrøtter
  • 1 kg løk
  • 500 g lettsaltet flesk
  • 2 stk purre

Fremgangsmåte

  1. Erter og byggryn legges hver for seg i vann natten over. Bløtevannet helles av før bruk.
  2. Ha knokene i en kjele sammen erter og fyll opp med vann. Kok i halvannen time sammen med avskjær etter purren. Etter en halv time tilsettes byggrynene.
  3. Skjær gulrøtter, løk, purre og lettsaltet flesk i biter.
  4. Plukk purreavskjæret ut av suppa, og tilsett flesk og grønnsaker. Purre i skiver kan koke med de siste ti minuttene.
  5. Plukk opp knokene, rens for svor og bein og skjær i biter. Tilsett kjøttet tilbake i suppa.
  6. Salt og pepper etter smak.

Server med flatbrød.


place
Buskerud

Rettens opphav

Ertesuppe kokt på svineknoke er en tradisjonell middagsrett som har vært mye brukt på Østlandet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Svene Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Svene Bygdekvinnelag har servert denne suppa på familiedag på Stevningsmoen flere år på rad.