Ertekarbonader

ertekarbonader på tallerken

Ertekarbonader

Etter gammel oppskrift fra Østfold.

Vegetar

Middagsretter

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "4"
  • 250 g kokte grønne erter
  • 200 g kokte poteter
  • 2 ss brødrasp
  • 1 ss smeltet smør
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Mal erter og poteter. Tilsett det øvrige.
  2. Formes til karbonader og stekes i smør eller olje.

Tradisjonelt ble disse karbonadene servert med brunet løk og tomatsaus.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka «Oppskrifter og råd i krisetider», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer – i dette tilfellet kjøtt.