
Ertekarbonader
Etter gammel oppskrift fra Østfold.
Middagsretter
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 250 g kokte grønne erter
- 200 g kokte poteter
- 2 ss brødrasp
- 1 ss smeltet smør
- 2 ss potetmel
- 1 stk egg
- 0.5 dl melk
Fremgangsmåte
- Mal erter og poteter. Tilsett det øvrige.
- Formes til karbonader og stekes i smør eller olje.
Tradisjonelt ble disse karbonadene servert med brunet løk og tomatsaus.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka «Oppskrifter og råd i krisetider», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer – i dette tilfellet kjøtt.