close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eplepai i form

Eplepai

God pai som kan nyttast både som dessert eller til kaffen.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kveitemjøl
  • 220 g margarin
  • 90 g melis
  • 4 stk epler
  • 1 stk boks vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Bland saman kveitemjøl og melis, smuldra i margarinen. Lat deigen stå 1 time i kjøleskåpet.
  2. Kjevla eller trykk ut 3/4 av paideigen i ei paiform.
  3. Skrell epla, skjær dei i båtar og legg dei tett i tett i botnen. Tøm vaniljesausen oppå.
  4. Ta resten av paideigen og trill til lange strimler. Trykk strimlane flate og legg dei i kryss på toppen av paien.
  5. Sett paien i kald omn, og steik den i cirka 50 minutt ved 180 grader.

Server gjerne paien med piska krem eller med is.

Du kan også lage vaniljesausen sjølv – prøv vår oppskrift her.


place
Hordaland

Rettens opphav

Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Liv Sekse i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.