close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eplepai i form

Eplepai

En enkel og kjempegod eplepai.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk epler
  • 12 dl sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl sukker (til smuldredeig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 75 g margarin eller smør

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Del eplene i biter og strø over sukker og kanel. Tilpass mengden sukker ut fra hvor sure/søte eplene er. Ha bitene i en paiform eller ildfast form.
  3. Bland sukker, hvetemel, bakepulver og egg. Smuldre dette over eplene.
  4. Smell margarin og hell dette over paien.
  5. Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til paien er gylden.

Serveres lunken med vaniljeis eller pisket kremfløte.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Høie og Kirkefjerdingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.