Eplepai

eplepai i form

Eplepai

En enkel og kjempegod eplepai.

Desserter

Lett

40minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk epler
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl sukker (til smuldredeig)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 75 g margarin eller smør

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Del eplene i biter og strø over sukker og kanel. Tilpass mengden sukker ut fra hvor sure/søte eplene er. Ha bitene i en paiform eller ildfast form.
  3. Bland sukker, hvetemel, bakepulver og egg. Smuldre dette over eplene.
  4. Smell margarin og hell dette over paien.
  5. Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til paien er gylden.

Serveres lunken med vaniljeis eller pisket kremfløte.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Høie og Kirkefjerdingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.