
Eplepai
En enkel og kjempegod eplepai.
Desserter
Lett
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk epler
- 0.5 dl sukker
- 1 ts kanel
- 2 dl hvetemel
- 2 dl sukker (til smuldredeig)
- 1 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 75 g margarin eller smør
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Del eplene i biter og strø over sukker og kanel. Tilpass mengden sukker ut fra hvor sure/søte eplene er. Ha bitene i en paiform eller ildfast form.
- Bland sukker, hvetemel, bakepulver og egg. Smuldre dette over eplene.
- Smell margarin og hell dette over paien.
- Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til paien er gylden.
Serveres lunken med vaniljeis eller pisket kremfløte.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Høie og Kirkefjerdingen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.