Epleomelett

Epleomelett

Epleomelett

Deilig høg og luftig dessert frå fruktbygda Valldal.

dessert

egg

eple

eplekake

kake

mandler

Desserter

Middels

45minutter

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 stk epler
  • 2 ss sukker
  • 2 ss margarin
  • 3 ss kveitemjøl
  • 5 dl vatn
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hakka mandlar
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Legg eplebåter i ei smurd eldfast form. Strø sukker over.
  2. Lag ein ljos saus ved å smelte margarin, røre inn kveitemjølet og spe med vatn. Kok opp. Ha i sukker og hakka mandler.
  3. Skil egga. Rør i eggeplommane når sausen har avkjølt seg.
  4. Skjer inn stivpiska eggekvite tilslutt. Ha blandinga over eplebåtane, og steik i cirka 30 minutt ved 200 grader.

Denne epleomeletten vert høg og luftig. Serverast straks varm, med piska fløyte til.

Ustekt epleomelett i form

Slik ser epleomeletten ut før den stekes i ovnen. Foto: Anne Drugli.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Solveig Linge Stakkestad i Valldal Bygdekvinnelag. Oppskrifta finst også i boka «Den gode smaken», utgitt av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag.
Solveig skriv: «Eg lærte denn oppskrifta på skulekjøkkenet i 1957, då eg var elev ved Valldal skule.»

Se også