close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


epler

Epleomelett

God dessert frå fruktbygda Valldal.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 stk epler
  • 2 ss sukker
  • 2 ss margarin
  • 3 ss kveitemjøl
  • 5 dl vatn
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hakka mandlar
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Legg eplebåter i ei smurd eldfast form. Strø sukker over.
  2. Lag ein ljos saus ved å smelte margarin, røre inn kveitemjølet og spe med vatn. Kok opp. Ha i sukker og hakka mandler.
  3. Skil egga. Rør i eggeplommane når sausen har avkjølt seg.
  4. Skjer inn stivpiska eggekvite tilslutt. Ha blandinga over eplebåtane, og steik i cirka 30 minutt ved 200 grader.

Denne epleomeletten vert høg og luftig. Serverast straks varm, med piska fløyte til.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Solveig Linge Stakkestad i Valldal Bygdekvinnelag. Oppskrifta finst også i boka "Den gode smaken", utgitt av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag.
Solveig skriv: "Eg lærte denn oppskrifta på skulekjøkkenet i 1957, då eg var elev ved Valldal skule."