- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smuldre mel og smør. Bland inn melis, bakepulver og vaniljesukker.
- Skill eggeplommer og eggehvite. Pisk eggeplommene lett sammen, ha disse i deigen og kna den godt.
- Klem 2/3 av deigen ut i en kakeform (26 cm i diameter) og litt oppover kanten.
- Skrell epler og riv dem. Legg eplene oppå deigen og strø sukker over.
- Stivpiske eggehvitene. Ha i melis og pisk videre.
- Bre marengsen over eplene.
- Kjevle resten av deigen ut og skjær i strimler som legges over kaken som et «gitter».
- Stek kaken nederst i ovnen i 30-40 minutter, til den er pent gylden.

Eplekake med marengs
En deilig eplekake med mørdeig.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 50 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 240 g smør
- 4 ss melis (til mørdeig)
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 4 stk egg
- 3 stk epler
- 2 ss sukker
- 250 g melis (til marengs)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er laget av Martha Vallestrand, og ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.