- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Smelt smør og kok opp i lag med mjølka.
- Bland saman mjøl, bakepulver og vaniljesukker.
- Tøm den kokande mjølk/smør blandinga over eggedosisen. Bland inn mjølblandinga.
- Slå deigen utover ei bakepapirkledd langpanne.
- Fjern stilk og kjernehus fra eplene, del i båtar og legg utover kaka. Strø over sukker, kanel og hakka mandler.
- Steik i 25 minutt til kaka er pent gylden.
Eplekake i langpanne
Lettvinn og saftig eplekake som rekker til mange.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 40 minutterlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk egg
- 41⁄2 dl sukker
- 200 g smør
- 2 dl mjølk
- 6 dl kveitemjøl
- 4 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 5 stk epler
- 3 ts sukker
- 3 ts kanel
- 100 g hakka mandlar (kan sløyfast)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.