- Skrell og del opp epla.
- Kok eplebitane ilag med litt vatn til dei er møre.
- Mos epla lett og smak til med sukker og kanel.
Serverast med mjølk, fløyte eller vaniljesaus.
Enkel og god dessert.
Serverast med mjølk, fløyte eller vaniljesaus.
I boka "Fjordamat" (Kongsvik og Størfringsdal, 2008) kan vi lese at ulike typer fruktsupper og -grøt ble mer vanlig fra slutten av 1800-tallet og utover. Det var på denne tiden husmorskolene kom for fullt i Norge. Mange unge jenter kom tilbake fra husmorskolen med nye impulser og selvskrevne kokebøker som blant annet bidro til å gjøre fruktsupper, kompotter, puddinger og fromasjer mer og mer vanlig.
I Sogn og Fjordane ble det bedre tilgang på sukker etter 1.verdenskrig, og dette ble tatt i bruk i konservering av frukt og bær, men også i ulike fruktdesserter. Slike var mye brukt utover på 1900-tallet, etter hvert også som hverdags-desserter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Jofrid Aardalsbakke Djupvik i Årdal og Helgheim Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.