close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eplegele i glass

Eplegelé

Ta vare på eplesmaken gjennom hele vinteren. Eplegelé passer både som pålegg og som tilbehør til middagsmat.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg epler i biter
  • 7 dl vann
  • 12 stk pakke Certo pektinpulver
  • 600 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp eplene i biter og ha de i en kjele sammen med vann. La det trekke på middels varme til eplene er møre.
  2. Sil saften i et sileklede. Ha saften tilbake i kjelen, kok den noen minutter og ha i pektinpulver. Kok i 1 minutt, tilsett sukker og kok videre til sukkeret er oppløst. Ha alt på små glass. Når geleen er stivnet kan du ha på syltevoks og skru på lokkene.

1 porsjon gir cirka 1 liter ferdig gelé.


place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Hvarnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.