close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


tørkede epleskiver i bolle

Eplechips

Tørkede epleskiver er sunn og enkel snacks.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 3 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg epler

Fremgangsmåte

  1. Vask eplene og ta ut kjernehusene med en kjernehusutstikker.
  2. Skjær eplene i tynne skiver slik at de får et hull i midten.
  3. Tørk eplene på rist i stekeovnene på max 50 grader til de er så tørre at de bare så vidt kan bøyes.

Tips

Mengdeangivelsen i oppskriften er bare veiledende, du kan tørke så mye eller lite du vil. Hvis du tørker mye om gangen vil det ta litt lengre tid.

Hvis eplene skal spises straks er det ikke viktig at de er helt tørre, men hvis de skal oppbevares over tid bør det være lite fuktighet igjen i de.Godt tørket kan de holde seg svært lenge i en tett boks.

Hvis du ikke vil bruke stekeovnen kan du tre epleskivene på en hyssing og tørke dem i romtemperatur. Du kan også eksperimentere med å tilsette kanel eller andre smakstilsetninger.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Tørking som konserveringsmetode har vært brukt i lang tid i Norge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.