
Enkel plommekake
God kake etter oppskrift fra Rygge.
Kaker
Middels
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk plommer
- 1 ss sukker
- 1 ts kanel
- 100 g smør
- 2 stk store egg
- 2 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl hvetemel
- 50 g mandler
- 1 ss perlesukker
Fremgangsmåte
- Del plommer i biter og legg dem i en bolle. Bland med sukker og kanel og la det stå i kjøleskapet i 15 min.
- Smelt smøret til kakerøren. Rør sammen egg og sukker med en stålvisp. Behøver ikke bli eggedosis. Bland i bakepulver, vaniljesukker og det smeltede smøret. Så rører du du i melet til en klumpfri deig.
- Ha deigen i en liten rund form(22 cm) med bakepapir i bunnen. Fordel de sukkermarinerte plommebitene over deigen.Strø til sist over fint hakkede mandler og litt perlesukker.
- Stekes nederst i ovnen ved 180C i 25-30 minutter, til kaken er gylden.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Rygge Bygdekvinnelag.