close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Helle Cecilie Berger
Emissærkake

Emissærkaker

Gamal oppskrift frå Voss.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 dl kveitemjøl
  • 112 dl sukker
  • 12 ts natron
  • 512 dl surmjølk
  • 4 stk dropar mandelessens
  • 25 g korianter

Fremgangsmåte

  1. Ha mjøl, sukker og natron i ei skål, slå i mjølka og til sist korianter og dropar.
  2. Steik på helle som små lappar.

place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppsrkifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Desse kakene kunne gøymast i ein fuktig duk opp til ei veke og vart mykje brukt den tida emissærane fekk husly på gardane . Dei brukte ofte saup etter kinninga istadenfor surmjølk. Eg har funne oppskrifta i boka Vossamat og dei har funne oppskrifta i Ragna Slettemark si husstellskulebok.
Surmjølkskaker, natronkaker og frunsekaker er andre navn på desse kakene. Navnet vart brukt til etter krigen.»