Steik flesketerningene og bland med hakk av poteter og løk i ei gryte. Kok opp melka og hell melk over i gryta, litt om gangen. Rør inn og la koke inn. Jo mer melk du kan koke inn, jo bedre. Silpoen skal bli en stuing med fleskebiter i. Smak til med salt og pepper og server med rørte tyttebær.
Ettersom jeg er glad i løk, bruker jeg alltid løk i silpoen, sier Else Waalberg. Noen mener det ikke skal være med, men de hadde løk og brukte det før i tida òg. Silpo er en fornorskning av det finske ordet silppu.

Elses Silpo
Oppskrift fra Finnskogen delt av Else Waalberg som drev kafeen Mullikalla på på Svullrya.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 40 minutterlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 0 ukjent Lettsaltet flesk i terninger
- 0 ukjent Kokte, skrelte poteter, hakket til biter med kniv
- 0 ukjent Løk, hakket
- 0 ukjent Helmelk
- 0 ukjent Salt og pepper
- 0 ukjent Rørte tyttebær, helst rårørte
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Silpo er en fornorskning av det finske ordet silppu.
Oppskriftenpå Elses Silpo er delt av Else Waalberg som drev kafeen Mullikalla på på Svullrya.
Skogfinnene kom inn fra øst, via Värmland og Dalarna, for snart 400 år siden. Det var svedjebruket som drev dem videre til stadig nye områder der det var skog å brenne og så i. De spredte seg over store deler av Østlandet, og de fleste steder er finnene for lengst assimilert i den øvrige befolkningen. Kjerneområdet for den finske bosettinga øst for Glomma skiller seg ut; på Finnskogen lever skogfinnene i beste velgående med en kultur de vil ta vare på.