Elgsuppe

Gryte som damper

Elgsuppe

Oppskrift på suppe fra Askim.

Middagsretter

Middels

3timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 kg elgkjøtt med bein
  • 2 l vann
  • 2 ts salt
  • 500 g hodekål
  • 2 stk store gulrøtter
  • 1 stk liten sellerirot
  • 2 stk kjøttbuljongterninger

Fremgangsmåte

  1. Bruk 1 til 1,5 kg kjøtt (med bein) av bog, bringe eller nakke. Kjøtt, vann og litt salt kokes opp uten lokk. Ta bort alt skum som danner seg, og legg på lokk. Kokes videre i ca 2 timer.
  2. Ta kjøttet opp og sil krafta. Skjær grønnsakene fint opp, kokes i krafta, kålen litt lenger enn selleri og gulrøtter.
  3. Rens kjøttet for ben og sener, skjær det i små biter som tilsettes suppa når grønnsakene er møre. Smak til med buljong terning, salt og pepper.

Serveres med rundstykker eller flatbrød

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Askim Bygdekvinnelag.