
Elgsuppe
Oppskrift på suppe fra Askim.
Middagsretter
Middels
3timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg elgkjøtt med bein
- 2 l vann
- 2 ts salt
- 500 g hodekål
- 2 stk store gulrøtter
- 1 stk liten sellerirot
- 2 stk kjøttbuljongterninger
Fremgangsmåte
- Bruk 1 til 1,5 kg kjøtt (med bein) av bog, bringe eller nakke. Kjøtt, vann og litt salt kokes opp uten lokk. Ta bort alt skum som danner seg, og legg på lokk. Kokes videre i ca 2 timer.
- Ta kjøttet opp og sil krafta. Skjær grønnsakene fint opp, kokes i krafta, kålen litt lenger enn selleri og gulrøtter.
- Rens kjøttet for ben og sener, skjær det i små biter som tilsettes suppa når grønnsakene er møre. Smak til med buljong terning, salt og pepper.
Serveres med rundstykker eller flatbrød
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Askim Bygdekvinnelag.