close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Elgsuppe

Oppskrift på suppe fra Askim.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg elgkjøtt med bein
  • 2 l vann
  • 2 ts salt
  • 500 g hodekål
  • 2 stk store gulrøtter
  • 1 stk liten sellerirot
  • 2 stk kjøttbuljongterninger

Fremgangsmåte

  1. Bruk 1 til 1,5 kg kjøtt (med bein) av bog, bringe eller nakke. Kjøtt, vann og litt salt kokes opp uten lokk. Ta bort alt skum som danner seg, og legg på lokk. Kokes videre i ca 2 timer.
  2. Ta kjøttet opp og sil krafta. Skjær grønnsakene fint opp, kokes i krafta, kålen litt lenger enn selleri og gulrøtter.
  3. Rens kjøttet for ben og sener, skjær det i små biter som tilsettes suppa når grønnsakene er møre. Smak til med buljong terning, salt og pepper.

Serveres med rundstykker eller flatbrød


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Askim Bygdekvinnelag.