close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


einerkvist

Einerøl

Godt øl etter gammel oppskrift.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Middels
  • timer 2 døgn
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 14 l vatn
  • 14 kg einerkvistar
  • 40 g humleblome
  • 34 kg sukker
  • 50 g gjær

Fremgangsmåte

  1. Kok einerkvistar og humle i vatnet i 15 minutt. Silast.
  2. Halvparten av sukkeret brunast. Kok ut med litt av einerlaken og sil han. Rør gjæra ut i litt lunka væske og rør ho ut i ølet når alt er passe varmt (32 grader).
  3. La det stå lunt og tildekka i to døgn. Skum godt av, tapp på reina flasker og kork til.

Lagrast kjølig.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Matminner frå Grindheim", utgitt av Grindheim Bygdekvinnelag i 2017.
I boka kan vi lese at "brygging av øl av ymse styrke har lange tradisjonar, også i våre bygder, men det blei mindre av dette etter 1900. Då blei det laga øl av spira bygg og malt, men også av einer. Denne oppskrifta er fra ei kokebok frå 1920-åra".