close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eggerøre i panne

Eggerøre

Klassisk tilbehøyr til ulike høve.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 15 minutter
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4 ss vatn, eller vatn og fløyte
  • 12 ts salt
  • 1 ss grasløk
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Pisk egga godt og tilsett vatn eller fløyte, salt og grasløk.
  2. Smelt smøret i ei heilt rein steikepanne. Slå eggerøra i og lat henne stivne på svak varme. Ho skal ikkje bli brun.
  3. Skyv etter kvart opp frå botnen det som er stivna, men rør ikkje for mykje slik at røra blir tørr og grynete. Ho skal vere stivna til samanhengande lause flak med blank overflate.

place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Fra gammelt av var ikke eggeretter spesielt vanlig i Norge. Høns ble lenge ansett som ulønnsomme husdyr, og lenge var det bare på storgårdene man fant fjørfe. Først på 1900-tallet ble hønsehold vanlig til eget bruk og salg i store deler av landet.
Eggerøre er allikevel regnet som et klassisk og tradisjonsrikt tilbehør i Norge, brukt til både fiskeretter, på koldtbord og til spekemat. Akkurat denne oppskriften er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.