- Pisk egga godt og tilsett vatn eller fløyte, salt og grasløk.
- Smelt smøret i ei heilt rein steikepanne. Slå eggerøra i og lat henne stivne på svak varme. Ho skal ikkje bli brun.
- Skyv etter kvart opp frå botnen det som er stivna, men rør ikkje for mykje slik at røra blir tørr og grynete. Ho skal vere stivna til samanhengande lause flak med blank overflate.
Eggerøre
Klassisk tilbehøyr til ulike høve.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 15 minutterlocation_on Landsdekkende-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk egg
- 4 ss vatn, eller vatn og fløyte
- 1⁄2 ts salt
- 1 ss grasløk
- 1 ss smør
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Fra gammelt av var ikke eggeretter spesielt vanlig i Norge. Høns ble lenge ansett som ulønnsomme husdyr, og lenge var det bare på storgårdene man fant fjørfe. Først på 1900-tallet ble hønsehold vanlig til eget bruk og salg i store deler av landet.
Eggerøre er allikevel regnet som et klassisk og tradisjonsrikt tilbehør i Norge, brukt til både fiskeretter, på koldtbord og til spekemat. Akkurat denne oppskriften er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.