- Kok opp fløtemelk (eventuelt 5 dl kaffefløte) og sukker.
- Pisk eggeplommene med vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme fløteblandingen i eggeblandingen, under omrøring. Hell alt tilbake i kjølen og varm det forsiktig til det tykner. Rør jevnlig.
- Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når egg-melke-blandingen er avkjølt.

Eggelikør
Søt og god likør etter oppskrift fra Vestfold.
local_offer Drikkelocal_dining Middelstimer 30 minutterlocation_on Vestfold-
favorite_border
Ingredienser
- 21⁄2 dl fløte
- 21⁄2 dl helmelk
- 300 g sukker
- 5 stk eggeplommer
- 1 ss vaniljesukker
- 31⁄2 dl 60% sprit
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka "Godt drikke" som ble utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 2006.
I boka kan vi lese at brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". De mange seilskutene i Vestfold frakta tømmer ut og brennevin hjem igjen. Snært lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering. Få nordmenn har hatt bedre tilgang til korn enn vestfoldingene, klimatisk heldig plassert midt i Norges spiskammers.
Brennevin var billig og lett tilgjengelig på 1800-tallet, og mange familier fikk store problemer på grunn av dette. I 1848 kom da også en ny lov som forbød hjemmebrenning.