close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eggelikør i glass

Eggelikør

Søt og god likør etter oppskrift fra Vestfold.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 212 dl fløte
  • 212 dl helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk eggeplommer
  • 1 ss vaniljesukker
  • 312 dl 60% sprit

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløtemelk (eventuelt 5 dl kaffefløte) og sukker.
  2. Pisk eggeplommene med vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme fløteblandingen i eggeblandingen, under omrøring. Hell alt tilbake i kjølen og varm det forsiktig til det tykner. Rør jevnlig.
  3. Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når egg-melke-blandingen er avkjølt.

place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Godt drikke" som ble utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 2006.
I boka kan vi lese at brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". De mange seilskutene i Vestfold frakta tømmer ut og brennevin hjem igjen. Snært lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering. Få nordmenn har hatt bedre tilgang til korn enn vestfoldingene, klimatisk heldig plassert midt i Norges spiskammers.
Brennevin var billig og lett tilgjengelig på 1800-tallet, og mange familier fikk store problemer på grunn av dette. I 1848 kom da også en ny lov som forbød hjemmebrenning.