
Eggekrem
Klassisk krem til kakefyll og desserter.
Tilbehør
Lett
20minutter
Landsdekkende
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk eggeplommer
- 40 g sukker
- 2 ts potetmel eller maisenna
- 5 dl melk
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Bland egg, sukker, potetmel og melk i en kjele og varm til det tykner. Rør godt hele tiden slik at kremen blir jevn.
- Sett kasserollen i kaldt vann og avkjøl raskt.
- Pisk fløten stiv, og bland den sammen med eggekremen.
Denne kremen kan blant annet brukes til fyll i kaker, som verdens beste.
Rettens opphav
Eggekrem har trolig blitt brukt i Norge i lengre tid. Blant annet finner vi oppskrifter på dette i Karen Dorothea Bangs bok «Fuldstændig norsk kogebog til brug såvel i større som mindre husholdninger» fra 1835, smaksatt med blant annet vanilje, kanel og sitronskall.
Denne oppskriften ble sendt inn av May Britt Bischof til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.