Eggekrem

vaniljekrem i glass

Eggekrem

Klassisk krem til kakefyll og desserter.

Tilbehør

Lett

20minutter

Landsdekkende

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk eggeplommer
  • 40 g sukker
  • 2 ts potetmel eller maisenna
  • 5 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Bland egg, sukker, potetmel og melk i en kjele og varm til det tykner. Rør godt hele tiden slik at kremen blir jevn.
  2. Sett kasserollen i kaldt vann og avkjøl raskt.
  3. Pisk fløten stiv, og bland den sammen med eggekremen.

Denne kremen kan blant annet brukes til fyll i kaker, som verdens beste.

Rettens opphav

Eggekrem har trolig blitt brukt i Norge i lengre tid. Blant annet finner vi oppskrifter på dette i Karen Dorothea Bangs bok «Fuldstændig norsk kogebog til brug såvel i større som mindre husholdninger» fra 1835, smaksatt med blant annet vanilje, kanel og sitronskall.
Denne oppskriften ble sendt inn av May Britt Bischof til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.