close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eggedosis i glass

Eggedosis

En luftig og smakfull dessert.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes lenge, gjerne 20 min, til den blir lett og luftig. Serveres straks

place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Skulle det være dessert utenom det «vanlige» var det eggedosis som ble laget. Da satt barna og ventet og ventet på at eggedosisen skulle bli ferdig. Å var ripsbærene modne, var det ut å plukke rips og ha eggedosis over. Da var det jubel i stua for store og små"