close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kake

Eftasvælkake

Gammel oppskrift fra Øyer.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 114 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ss smeltet smør
  • 34 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 8 stk sitrondråper
  • 112 dl mel

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker. Bland i de øvrige ingrediensene.
  3. Smør en kakeform med smør og strø med sukker. Fyll i røra. Stek kaken midt i ovnen til den er gylden.

place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift i boka "Gamle skikker og oppskrifter fra Øyer", utgitt av Øyer Bygdekvinnelag i 1995.
Eftasvæl var et måltid man tidligere hadde på ettermiddag, mellom middag og kvelds. Som oftest var dette i tida mellom 15.00 og 17.00 - og da kunne det passe godt med et stykke kake til kaffen.