- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk egg og sukker. Bland i de øvrige ingrediensene.
- Smør en kakeform med smør og strø med sukker. Fyll i røra. Stek kaken midt i ovnen til den er gylden.
Eftasvælkake
Gammel oppskrift fra Øyer.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 40 minutterlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 11⁄4 dl sukker
- 1 stk egg
- 1 ss smeltet smør
- 3⁄4 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 8 stk sitrondråper
- 11⁄2 dl mel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift i boka "Gamle skikker og oppskrifter fra Øyer", utgitt av Øyer Bygdekvinnelag i 1995.
Eftasvæl var et måltid man tidligere hadde på ettermiddag, mellom middag og kvelds. Som oftest var dette i tida mellom 15.00 og 17.00 - og da kunne det passe godt med et stykke kake til kaffen.