- Bløyt gelatinen i kaldt vatn i 5 minutt.
- Finriv sjokoladen.
- Visp fløyten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem. Ha i romdråpane.
- Klem vatnet av gelatinen og smelt den i 0,5 dl kokande vatn. Hell det forsiktig inn i kremen i ein tynn stråle og bland.
- Legg fromasjkremen og reven sjokolade lagvis i ei dessertskål. La stå kaldt til desserten er stiv.
Dronning Maud-pudding
Festdessert fra Haugalandet.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 6 dl kremfløyte
- 5 stk eggeplommer
- 5 ss sukker
- 5 stk gelatinplater
- 3 stk dråper romessens
- 100 g mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Dronning Maud-pudding blir og kalla "Haugesunds-pudding" fordi han vart servert fyrste gong når Dronning Maud og Kong Haakon var på offentleg besøk i Haugesund i 1906. Desserten blir brukt til festdessert på Haugalandet den dag i dag.
Oppskrifta ble sendt inn av Anita Jordalen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.