close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


dronning maud pudding

Dronning Maud-pudding

Festdessert fra Haugalandet.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 dl kremfløyte
  • 5 stk eggeplommer
  • 5 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • 3 stk dråper romessens
  • 100 g mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Bløyt gelatinen i kaldt vatn i 5 minutt.
  2. Finriv sjokoladen.
  3. Visp fløyten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem. Ha i romdråpane.
  4. Klem vatnet av gelatinen og smelt den i 0,5 dl kokande vatn. Hell det forsiktig inn i kremen i ein tynn stråle og bland.
  5. Legg fromasjkremen og reven sjokolade lagvis i ei dessertskål. La stå kaldt til desserten er stiv.

place
Hordaland

Rettens opphav

Dronning Maud-pudding blir og kalla "Haugesunds-pudding" fordi han vart servert fyrste gong når Dronning Maud og Kong Haakon var på offentleg besøk i Haugesund i 1906. Desserten blir brukt til festdessert på Haugalandet den dag i dag.
Oppskrifta ble sendt inn av Anita Jordalen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.