- Lunk all mjølka unntatt 1 liter, tilsett osteløypen. Lat stå til det har satt seg (stivna).
- Kok opp 1 liter mjølk og ha ei og ei suppeause med oste masse i, det skal koka heile tida medan ein har ostemassen nedi. Når all ostemassen er på kok så la det koka til det er fin brunfarge, 7-10 timar. Rør forsiktig med tresleiv av og til.
Dravle frå Vossestrand
Tradisjonsmat som vert servert på 17.mai og ved andre høgtider.
local_offer Tilbehørlocal_dining Middelstimer 1 døgnlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 10 l heilmjølk (helst rett frå bonden)
- 1 ss osteløype
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Det var slik eg lærte å laga dravle av bestemor på Vossetrand»