- Kok opp melk og 300 gram sukker i en kjele.
- Visp eggedosis av egg og 250 gram sukker. Ha i kulturmelk og eddik.
- Når melka har kokt opp tilsettes eggedosis- og kulturmelkblandinga til kjelen. Set gryta på låg varme med lokk og la stå i cirka 2,5 t. Snu dravleklumpane med ei holsleiv. Bevar klumpane så store som mulig.
- Etter cirka 5 timar auses det av cirka 3-5 liter møse. Spe med denne møsa til passe «tjukk» dravle etter jevninga er tatt i.
- Hold igjen ½ liter møse til jevning. Lag jevning: ca 200 gr. Kveitemjøl blandes med ½ l. møse.Røres forsiktig inn i dravlen i gryta. Vær forsiktig med (bevar) klumpane. La alt få eit oppkok på 5-7 min.
Tips: For å forkorte koketida kan du brune sukker til karamell i ei gryte, og ha dette i den kokende melka før eggedosis/melkeblandinga.