- Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i sikte kveitemjøl og bakepulver. Ha i det grove mjølet. Steik kaka i smurt rundform ( ca 24 cm) på 180 grader i ca 40 minutt.
- Del kaka i 3 lag. Dynk ho gjerne med litt mjølk. Visp fløyten. Bland forsiktig inn 3 dl tyting i halvparten. Fyll kaka. Pynt med krem oppå og rundt kaka, strø på tyting. La kaka stå eit par timar før servering.
Dovregubbens drøm
Ei kake med friske smakar!
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Middelstimer 1 timerlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk egg
- 150 g sukker
- 75 g sammale kveitemjøl
- 75 g fint kveitemjøl
- 1 ts bakepulver
- 5 dl fløyte (fyll)
- 6 dl rørt tyting (fyll)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. De skriver:
"Saftig og god "blautkaku" med tyting (tyttebær) og grovt mjøl gjer at kaka er litt annlein enn eit vanleg sukkerbrød.
Du kan godt byte ut tytingen med for eksempel molte."