close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Dovregubbens drøm

Ei kake med friske smakar!

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • 75 g sammale kveitemjøl
  • 75 g fint kveitemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl fløyte (fyll)
  • 6 dl rørt tyting (fyll)

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i sikte kveitemjøl og bakepulver. Ha i det grove mjølet. Steik kaka i smurt rundform ( ca 24 cm) på 180 grader i ca 40 minutt.
  2. Del kaka i 3 lag. Dynk ho gjerne med litt mjølk. Visp fløyten. Bland forsiktig inn 3 dl tyting i halvparten. Fyll kaka. Pynt med krem oppå og rundt kaka, strø på tyting. La kaka stå eit par timar før servering.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. De skriver:
"Saftig og god "blautkaku" med tyting (tyttebær) og grovt mjøl gjer at kaka er litt annlein enn eit vanleg sukkerbrød.
Du kan godt byte ut tytingen med for eksempel molte."