close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


daim iskake

Daim iskake og tyske skiver med sitron

En herlig forfriskende festkake.

daim
festkake
iskake
kake
sitron
tyske skiver
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 100 g malte mandler
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk doble daimsjokolader

Fremgangsmåte

Eggehviter stivpiskes og blandes med sukker og malte mandler.

Stekes i en 24 cm rund form i 170 grader i ca 45 min.

Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Stivpisket kremfløte blandes med eggedosisen. To doble daim-sjokolader grovhakkes og blandes i røren.

Hell kremblandingen over mandelbunnen og sett den i fryseren.

Iskaken settes i kjøleskapet ca 20 min. før servering

 

Tyske skiver med sitron

  • 200 gr smør
  • 1 dl sukker
  • 1/2 sitron – revet skall
  • 1 dl potetmel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)

Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskall og rør inn. Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.

Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm.

Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det, alternativt kan du drysse melis over ved servering.

Stekes i ovn på 200 grader og avkjøles på rist.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Inger Solberg i Asker Bygdekvinnelag har delt to oppskrifter på kaker. Den ene er en daim iskake. De av oss som har smakt den vet at det er en skikkelig festkake.

Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som stammer fra Tyskland. Inger forteller at hun husker at farmoren hennes alltid bakte disse til jul: De smeltet på tungen.