
Byglandslefse II
Lefse til fest og hverdags.
Brødmat/Bakverk
Middels
3timer
Aust-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 kg potet
- 2 dl semulegryn
- 3 dl fløte
- 2 kg hvetemel
Fremgangsmåte
Potetene kokes med skallet på kvelden før baking. Skrell og mal/kvern potetene mens de er varme. Sett deigen kaldt. Mal/kvern potetene en gang til, før du tilsetter de andre ingrediensene.
Mel, fløte og semulegryn (en god neve, ca. 2 dl) knaes i.
Kjevl så ut tynne lefser, stekes på takke. Dynk med vann når den er lagt på takka og steik fint på begge sider.
Dette er en variant av lefse som er myk og som ikke trenger å bløytes opp. Se også oppskrift på Byglandslefse med smør og rømme.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn fra Solfrid Vestrom i Bygland Bygdekvinnelag. Byglandslefsa er en tradisjonsrett fra Bygland og Setesdal, som brukes både til fest og høytider, men også til hverdags.