Byggrynskrem

byggrynskrem i kopp

Byggrynskrem

God dessert med den tradisjonsrike kornsorten bygg.

Desserter

Lett

30minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl byggryn
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 stk rabarbravin

Fremgangsmåte

Byggrynene må legges i vann natten over før bruk.

  1. Kok byggrynene møre. Skyll av grynene, og la de renne godt av seg.
  2. Stivpisk fløten, bland inn gryn og smak til med sukker.

Server kremen med rød saus. Litt fruktvin over smaker ekstra godt.

 

Rettens opphav

Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Sandar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.