- Bløyt gryna i vatn natta over.
- Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutter. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timer til grauten er passe tjukk. Smak og kjenn etter om gryna er ferdige. Sett den til avkjøling.
- Stivpisk fløyta, og bland forsiktig i grauten. Server med raud saus til.
Byggrynskrem
Mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Buskerud-
favorite_border
Ingredienser
- 100 g byggryn
- 3 dl vatn
- 8 dl mjølk
- 21⁄2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 21⁄2 dl kremfløyte
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Byggrynskrem ble mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.
Oppskrifta er sendt inn av Ål Bygdekvinnelag.