close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


byggrynskrem i kopp

Byggrynskrem

Mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g byggryn
  • 3 dl vatn
  • 8 dl mjølk
  • 212 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 212 dl kremfløyte

Fremgangsmåte

  1. Bløyt gryna i vatn natta over.
  2. Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutter. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timer til grauten er passe tjukk. Smak og kjenn etter om gryna er ferdige. Sett den til avkjøling.
  3. Stivpisk fløyta, og bland forsiktig i grauten. Server med raud saus til.

place
Buskerud

Rettens opphav

Byggrynskrem ble mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.
Oppskrifta er sendt inn av Ål Bygdekvinnelag.