- Bløyt gryna i vatn natta over.
- Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutt. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timar til grauten er passe tjukk. Gryna bør ikkje vera heilt sundkokte. Set til avkjøling.
- Stivpisk fløyten med sukker og bland forsiktig i den kalde grauten. Smak til med vaniljesukker.
Byggrynskrem
En smakfull variant av riskrem med norsk bygg.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Buskerud-
favorite_border
Ingredienser
- 100 g byggryn
- 3 dl vatn
- 6 dl mjølk
- 2 ss sukker
- 3 dl kremfløyte
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.