close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


byggrynskrem i kopp

Byggrynskrem

God dessert med den tradisjonsrike kornsorten bygg.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl byggryn
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 stk rabarbravin

Fremgangsmåte

Byggrynene må legges i vann natten over før bruk.

  1. Kok byggrynene møre. Skyll av grynene, og la de renne godt av seg.
  2. Stivpisk fløten, bland inn gryn og smak til med sukker.

Server kremen med rød saus. Litt fruktvin over smaker ekstra godt.

 


place
Vestfold

Rettens opphav

Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Sandar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.