close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


byggryn

Byggrynsgraut

God kvardagsgraut.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 3 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l vatn
  • 34 dl byggryn
  • 34 dl god saft
  • 1 dl svisker

Fremgangsmåte

  1. Legg byggryna i bløt i 1 liter vatn over natta.
  2. Kok byggryn i 2-3 timer i bløytevannet.
  3. Ha i saft og svisker mot slutten og smak til. Ha oppi litt salt og eventuelt sukker. Konsistensen skal vera som ei tjukk suppe da den fastner ved avkjøling.

Server grauten med fløytemelk.


place
Hordaland

Rettens opphav

Grøt har blitt spist i Norge siden forhistorisk tid. Flere grøtmåltider om dagen var ikke uvanlig mange steder. I det gamle norrøne språket finner vi flere ord som hentyder til grøt, noe som sier mye om grøten historiske betydning.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Lilli-Ann Drønen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.