close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bringebærsaft

Gammel oppskrift fra Råde i Østfold.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 2 døgn
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 312 l bringebær
  • 212 l vann
  • 412 kg sukker
  • 50 g vinsyre

Fremgangsmåte

  1. Slå kokende vann over bærene og la det stå i to døgn.
  2. Sil fra bærene, tilsett sukker og vinsyre. La stå til alt sukkeret er oppløst. Røres av og til. Ha på flasker.

Saften blandes med vann i forholdet 1:5 eller 1:6 når den skal drikker.


place
Østfold

Rettens opphav

Bringebær har vært kjent og spist så lenge det har bodd folk i Norge. Så langt tilbake som fra steinalderen har man funnet så store mengder bringebærsteiner på ett sted, at det antakelig er avfall etter saftpressing.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.