close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bringebærsaft i glass med isbiter

Bringebærsaft

Frisk og god bringebærsaft etter oppskrift fra Trysil.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg bringebær
  • 34 l vann
  • 500 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok bær og vann sakte opp. La det deretter stå og trekke litt.
  2. Sil forsiktig gjennom et saftklede (ikke press!).
  3. Kok safta i cirka 15 minutter og tilsett sukkeret. Rør til det er oppløst.
  4. Safta skal være nær kokepunktet når du heller den over på varme flasker. Fyll flaskene helt fulle. Tett med kork og avkjøl. Oppbevar safta kjølig, for eksempel i en kald kjeller.

place
Hedmark

Rettens opphav

I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.