- Kok bær og vann sakte opp. La det deretter stå og trekke litt.
- Sil forsiktig gjennom et saftklede (ikke press!).
- Kok safta i cirka 15 minutter og tilsett sukkeret. Rør til det er oppløst.
- Safta skal være nær kokepunktet når du heller den over på varme flasker. Fyll flaskene helt fulle. Tett med kork og avkjøl. Oppbevar safta kjølig, for eksempel i en kald kjeller.
Bringebærsaft
Frisk og god bringebærsaft etter oppskrift fra Trysil.
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 2 timerlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 1 kg bringebær
- 3⁄4 l vann
- 500 g sukker
Fremgangsmåte
Rettens opphav
I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.