close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


horn fylt med bringebærsyltetøy

Bringebærhorn

Nydelige horn med bringebærfyll.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 125 g margarin eller smør
  • 40 g gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 3 dl lunken melk
  • 3 dl bringebærsyltetøy
  • 1 stk egg til pensling
  • 50 g grovhakkede mandler (om ønskelig)

Fremgangsmåte

  1. Sikt melet i en bakebolle, og smuldre i margarin og gjær.
  2. Tilsett sukker, kardemomme, egg og den lunkne melken.
  3. Elt deigen sammen og la den heve til det dobbelte.
  4. Del deigen i 3 deler. Kjevle hver deig ut til en rund form med cirka 30 centimeter i diameter.
  5. Del hver leiv opp i 8 sektorer (som pizzastykker). Legg en god skje med fast bringebærsyltetøy på den bredeste delen, og rull deigen sammen fra bredsiden mot spissen.
  6. Legg hornene på et stekebrett og etterhev i 15 minutter.
  7. Pensle hornene med sammenvispet egg og strø eventuelt hakkede mandler over.
  8. Stek hornene i 10 minutter, midt i ovnen på 230 grader.

1 porsjon gir cirka 24 horn.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Gjærbakst var ikke vanlig i Norge før komfyren kom rundt 1900. Samtidig med dette ble det lettere å få kjøpt mel, og kjøpegjær ble også vanligere. Før dette brukte man gjerne gjærrester fra ølbrygging.
Denne oppskriften ble sendt inn av Vestby Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.