
Bringebærdessert
Nydeleg dessert tilpassa norske fjell og daler.
Desserter
Lett
3timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk gelatinplater
- 225 g bringebær
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss sitronsaft
- 3 dl vaniljekesam
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplatene i kaldt vatn i cirka 5 minutt.
- Rør saman bringebær, sukker, vaniljesukker og sitronsaft i ein kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata, kryst vatnet ut av gelatinen og tilset i den varme væska. Rør til det har løyst seg opp. Avkjøl blandinga noe.
- Rør i vaniljekesam. Hell opp i porsjonsglas og sett desserten kaldt i minst 3 timar.
Pynt gjerne med litt vispa krem og bringebær like før servering.
Rettens opphav
Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta er frå Lothestranda, og ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.