close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bringebær

Bringebærdessert

Nydeleg dessert tilpassa norske fjell og daler.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 3 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk gelatinplater
  • 225 g bringebær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 dl vaniljekesam

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i cirka 5 minutt.
  2. Rør saman bringebær, sukker, vaniljesukker og sitronsaft i ein kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av plata, kryst vatnet ut av gelatinen og tilset i den varme væska. Rør til det har løyst seg opp. Avkjøl blandinga noe.
  3. Rør i vaniljekesam. Hell opp i porsjonsglas og sett desserten kaldt i minst 3 timar.

Pynt gjerne med litt vispa krem og bringebær like før servering.


place
Hordaland

Rettens opphav

Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta er frå Lothestranda, og ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.