Brenneslesuppe

Brenneslesuppe

Brenneslesuppe

Grønn, god og næringsrik!

Ville vekster

Middagsretter

Lett

25minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 0.5 stk purre
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk potet, skrelt og i terninger
  • 1 l hønsekraft eller buljong
  • 300 g ferske brennesleskudd
  • 1.5 dl fløte
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk, purre og potet i oljen til løken er blank.
  2. Tilsett kraften og la suppen koke opp.
  3. Tilsett brennesleskuddene. La suppen koke i cirka 15 minutter.
  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser.
  5. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter.

 

Serveringstips

Halve, hardkokte egg i suppa smaker og metter godt! Server gjerne med godt brød til.

Hvis du ikke har tilgang til brennesle, kan du bruke spinat eller grønnkål.

 

Rettens opphav

Brennesle er blant de ville vekstene i Norge med mest vitaminer og mineraler.
Denne oppskriften ble sendt inn av Ingunn Bakken i Hedmark Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Prøv også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(11) "Prøv også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(928)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(3174)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1187)
    }
  }
}