
Brenneslesuppe
Brenneslesuppe hører våren til.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 100 g brennesle
- 75 g luftløk, vårløk eller purre
- 8 dl kraft eller buljong
- 4 ss hvetemel
- 2 dl melk eller fløte
- 1 ss fersk rosmarin
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Hardkok eggene (8-10 minutter).
- Skyll og rens brennesla. Fjerne stygge blader eller treene deler av stilken. Grovhakk løken.
- Kok opp kraften og tilsett det grønne. Bruk en stavmikser til å kjøre suppa jevn.
- Lag en jevnen av melk og mel (for eksempel ved å ha mel og melk i et syltetøyglass og riste hardt). Tilsett til suppa.
- Ha i krydder. Kok opp og la suppa småkoke noen få minutter. Smak til med salt.
Server suppa med halve egg og flatbrød.
Tips
Dette er en god, billig og næringsrik suppe. Det er de unge brennesleskuddene om våren som er best. Du kan godt plukke mye og fryse finhakkede blader. Bladene holder seg noen få dager i kjøleskap dersom du legge de i plast.
Rettens opphav
Fra Akershus fortelles det at det var vanlig å plukke ulike sorter ugras som brennesle, karvekål og meldestokk om våren og bruke til supper eller stuing.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.