
Brenneslestuing
Brennesle er på det beste om våren. Her er en neslestuing som smaker fantastisk til fiskekaker.
Tilbehør
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l Friske brennesleblader, fjern stilker
- 1 stk løk eller noen stilker vårløk eller luftløk
- 1 stk hvitløksløkfedd
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 3 stk dråper sitron
- 0 ukjent salt, pepper, muskattnøtt
Fremgangsmåte
Nesle forvelles i kokende vann i cirka 4 minutter. Hell av forvellingsvannet gjennom en sil/sikt.
Spe den forvellede neslen med melk og/eller en blanding av halvparten fløte og vann. Totalt 2-3 dl veske.
Smak til med salt, pepper, muskattnøtt og noen dråper sitron.
Serveres ved siden av fisk, fiskekaker, stekt fisk eller som egen rett med egg og skinke som tilbehør.
Rettens opphav
Vanlig nesle har en kraftig smak. Bruk helst de nye og lyse bladene. Gamle blader er ofte grove i struktur.
Nesle kan fryses, men husk å helle ut forvellingsvannet. Nesle inneholder nitrat. Dette koker du ut i forvellingsvannet. Det er ikke bra å få i seg for mye nitrat.