Brenneslestuing

Neslegrateng Brenneslegraten med hvitløk

Brenneslestuing

Brennesle er på det beste om våren. Her er en neslestuing som smaker fantastisk til fiskekaker.

hvitløk

neslestuing

stuing

Tilbehør

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l Friske brennesleblader, fjern stilker
  • 1 stk løk eller noen stilker vårløk eller luftløk
  • 1 stk hvitløksløkfedd
  • 40 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 3 stk dråper sitron
  • 0 ukjent salt, pepper, muskattnøtt

Fremgangsmåte

Nesle forvelles i kokende vann i cirka 4 minutter. Hell av forvellingsvannet gjennom en sil/sikt.

Spe den forvellede neslen med melk og/eller en blanding av halvparten fløte og vann. Totalt 2-3 dl veske.

Smak til med salt, pepper, muskattnøtt og noen dråper sitron.

Serveres ved siden av fisk, fiskekaker, stekt fisk eller som egen rett med egg og skinke som tilbehør.

 

Rettens opphav

Vanlig nesle har en kraftig smak. Bruk helst de nye og lyse bladene. Gamle blader er ofte grove i struktur.

Nesle kan fryses, men husk å helle ut forvellingsvannet. Nesle inneholder nitrat. Dette koker du ut i forvellingsvannet. Det er ikke bra å få i seg for mye nitrat.