- Pisk egg og sukker til eggedosis og tilset i fløyten.
- Smuldre smøret i mjølet og bland i eggedosisen. Elt saman deigen og set han kaldt.
Topping:
- Visp eggekvitane halvstive og tilset sukker og malne mandlar.
Baking:
- Kjevl deigen tynt ut og skjer ut stenger på om lag 16 x 3-4 cm.
- Steik kakene midt i omnen ved 180 grader i 5-6 minutt til dei er lys gule. Avkjøl på flat rist.
- Når alle kakene er steikte, legg ei stripe med mandelmasse på kvar kake. Legg dei på plate igjen og set dei i omnen ved 75-100 grader med omnsdøra litt open. Lat dei stå til mandelmassen har stivna utan å bli mørk, om lag 2 timar.
Ein serverer gjerne bordstabel til dessertane i jula.
Tips!
Dersom ein køyrer mandelmassen på matmølle og har i litt ekstra eggekvite, kan ein sprøyte massen på kakene. Ein kan òg legge på mandelmassen med ein gong. Steik dei då ved 175 grader i 10 minutt.