Bollegrøt

Monica Friedrich Johannessen

Bollegrøt

Brukes til fersk suppe.

Tilbehør

Middels

15minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 7 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og la det surre i 1-2 minutter. Spe med melk til en fast grøt.
  2. Rør så inn et egg av gangen, blir den bløt (tynn) etter det første egget så holder det med 1 egg. Er grøten for bløt løser den seg opp i suppa. Smak til med sukker, kardemomme og litt salt. Avkjøles på et flatt fat.
  3. Bruk en skje til å legge 2 boller i suppetallerken.

Her finner du oppskrift på fersk suppe.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Jorunn Kaupang i Kvelde Bygdekvinnelag.