close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bløtkake
camera_alt FOTO: Shutterstock
I bløtkaken kan du bruke sesongens bær. Til 17. mai blir kaken ekstra fin, pyntet med bær i rødt, hvit og blått.

Bløtkake med plommesyltetøy

Bløtkake er og blir en festkake. Til 17. mai kan du pynte denne glutenfrie bløtkaken i nasjonalfargene rødt og blått på den hvite kremen.

bær
blåbær
blautkake
bløtkake
bringebær
festkake
Glutenfri
krem
plomme
plommesyltetøy
tradisjonskake
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 212 dl glutenfritt mel (semper)
  • 112 dl dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis, og sikt på mjøl og bakepulver.  Rør det varsamt saman.

Stek på 175 grader i 45- 50 min

Bruk rund form 24/26 cm

 

Fyll

9 dl kremfløyte

2-3 dl plommesyltety

1/2 plate kokesjokolade, hakka

 

Pynt

Blåbær og bringebær. Dette kan også vere frosne bær.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Oppskrift til denne saftige, tradisjonelle bløtkaken er delt av Solveig Linge Stakkestad fra Valldal Bygdekvinnelag i Møre og Romsdal.

Om kakefyllet forklarer Solveig:

Plommesyltetyet smakar godt i blautkake, spesielt av gule plommer. Det må vere litt tjukt. Det kan gjerne vere blanda  med aprikossyltety eller aprikos som er kokt og mosa. Denne kaka kan vi dele i tre lag. Legg eit tynt lag med plommesyltety på kvart av dei to nederste laga. Ha også litt syltety i kremen som du legg på kvart lag. Strø hakka sjokolade oppå. På topplaget kan ein også ha eit tynt lag med syltety, men ikkje så mykje at det viser gjennom kremen. Bruk ca 3 dl kremfløyte på toppen og rundt kantane. Bruk gjerne kremsprut viss du har, elles går det fint å bruke ei skei og slikkepott til å jamne oppå og rundt.