close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bløtkake med jordbær

Bløtkake

Bløtkake kan enkelt varieres med å bruke ulike typer bær og frukt.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 14 ts bakepulver
  • 2 stk pakker vaniljesaus
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk syltetøy, frisk frukt og bær etter ønske

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Sett stekeovnen på 160 grader.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen til en luftig og jevn røre.
  3. Hell røren i smurt form. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.

Vaniljekrem:

  1. Kok 2 pakker vaniljesaus etter anvisning på pakken, men bruk bare halve mengden melk av det som oppgis.
  2. Visk fløten til krem.
  3. Bland halvparten av kremen med vaniljesausen.

Montering og pynting:

  1. Del kaken i 2 eller 3. Dynk kaken med litt juice eller melk.
  2. Smør på vaniljekrem, og legg på bær, frukt eller syltetøy. Gjenta på neste lag.
  3. Utsiden av kaken dekkes med krem. Smør den på, eller bruk kremsprøyte til å lage mønster.
  4. Pynt med frisk frukt og bær etter ønske.

Tips

Pynt og fyll på bløtkaker kan varieres i det uendelige. Til kremfyllet kan man bruke vanlig fløtekrem, vaniljekrem, smørkrem eller en annen variant. Tilsvarende kan man bruke så og si alle typer frukt og bær. Ikke vær redd for å prøve deg fram og lage din helt egne variant! Om du vil bruke en kremsprøyte til å påføre kremen kan det være lurt å ikke ha for mye krem i sprøyten – kremen blir varmet opp av hendene dine under påføring. For å få en fin påføring er det viktig å ha et jevnt trykk på kremsprøyten. Bruk en hånd til støtte tuppen på sprøyten samtidig som du bruker den andre hånden til å «klemme» ut kremen.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Bløtkake er en av våre mest kjente og kjære festkaker. Kaker stekt i form ble først vanlig i Norge etter at stekeovnen kom rundt 1900. Før dette var det i hovedsak kaker stekt på helle (som takke) eller kokt i smult som var vanlig. Denne oppskriften er basert på en oppskrift innsendt av Kråkstad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.