close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Blomkål

Blomkål polonaise

Enkel og god rett som passer til lunsj eller som middagstilbehør.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk blomkålhode
  • 2 stk egg
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Hardkok eggene (8-10 minutter), fjern skallet og hakk dem eller del de to ganger i eggedeleren.
  2. Rens blomkålhodet, fjern bladene og skjær et dypt kors i stilken (da koker hele hodet jevnere). Kok det i saltet vann til det er så vidt mørt.
  3. Mens blomkålen kokes smeltes smøret i en stekepanne, og de hakkede eggene has i. Demp varmen, rør av og til. Smøret og eggene vil etter litt omdannes til et skum som lukter nøtteaktig.
  4. Sil godt av blomkålen og legg den på et fat. Hell eggeblandingen over.

 

Serveringstips

Servert som tilbehør til middag rekker et blomkålhode til 4 personer. Om du ønsker å servere «Blomkål polonaise» til lunsj rekker et blomkålhode til 2 personer.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

- Det er rart hvordan enkelte matretter bringer fram lykkelige barndomsminner! skrev Trine Amalie Sjøvold fra Bærum Bygdekvinnelag som sendte inn denne oppskriften til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun oppgir Aase Bay Sjøvold som kilde til denne oppskriften, og skriver videre at Blomkål Polonaise var et alternativ til smørbrød som lunsj på Oslos bedre kafeer på 50- og 60-tallet. - Det var høydepunktet for en liten pike på de sjeldne handleturene i byen med mor.