close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Blodpudding. Foto: Tyra Teodora Tronstad
camera_alt FOTO: Tyra Teodora Tronstad

Blodpudding med poteter

Tradisjonsrik rett.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l blod
  • 12 kg rå poteter
  • 80 g tørket brød
  • 100 g bygg eller rugmel
  • 12 kg finskåret spekk
  • 50 g farin
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts nellik

Fremgangsmåte

  1. Mal poteter og bland alle ingrediensene sammen. Putt i poser eller former, kok i vannbad i ovnen på 200 grader i 30-60 min.

Server med smør og sukker.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Øvrebø Bygdekvinnelag. Oppskrifta kommer fra Mari Bjerland. Blodpudding ble spist mye da det var slakting da det var viktig å bruke hele dyret.