close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Blodpannekaker

Tradisjonsrik rett.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l blod
  • 12 l vatn
  • 12 l mjølk
  • 350 g kveitmjøl
  • 150 g byggmjøl
  • 5 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepar
  • 12 ts ingefær
  • 12 ts nellik

Fremgangsmåte

Lag røre som til vanlige pannekaker – bland det tørre først, tilsett blod, vann og melk og bland til ei klumpfri røre. Steikes som vanlige, tynne pannekaker i middels varm panne.

Blodpannekaker serveres gjerne med sirup, tyttebær eller smør og sukker.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelagvart. Ho skriv:
«Blodpannekaker vart brukt mykje om hausten etter slaktinga. Ein måtte røra i blodet til det var kaldt, slik at det ikkje levra seg. Det var ofta ungane si oppgåve. Det kan vera vanskeleg å få tak i blod, men spør i kjøttdisken så bestiller dei, blodet er som regel frossent.»