close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Blodpannekaker

Ein gammal tradisjonsrett etter oppskrift frå Voss.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l blod frå svin
  • 12 l mjølk
  • 12 l vatn
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts nellik
  • 112 ts kanel
  • 12 ts salt
  • 112 ss sukker
  • 12 dl sirup
  • 100 g byggmjøl
  • 275 g kveitemjøl
  • 2 ss smør til steiking

Fremgangsmåte

  1. Bland saman blod og mjølk. Bland saman byggmjøl, krydder og salt. Pisk det inn i mjølk/blodblandinga. Pisk inn sirup og kveitemjøl og rør til ei klumpfri røre. Spe med vatnet. La røra stå og svelle ca.20 min.
  2. Steik tynne pannekaker på ei godt smurd takke.

1 porsjon gir cirka 25 pannekaker


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Voss Bygdekvinnelag. Dei skriv:
«På grunn av at blodet var lite haldbart i frisk tilstand var det vanleg og servera blod like etter slakting. Og ein nytta alt på dyret etter slakting. Blodbrød eller klubb var vanlege rettar som gjorde at ein kunne lagre blodet mykje lenger. Dette før frysarens tid.»