
Monica Friedrich Johannessen
Blodpannekaker
Næringsrike pannekaker.
Middagsretter
Lett
1timer
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 1 l blod
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts nellik
- 1 ts alleånde
- 1 ts kanel
- 1 ts sukker
- 1 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Blod, vann og krydder haes i en bolle. Rør inn sukker. Ha i hvetemel til passe tykkelse (vanlig pannekaketykkelse). La den svelle ca 15 min.
- Stekes på middels varme.
Serveres med sukker og bacon. Kald er det godt med smør, sukker eller ost på.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Ved slaktingen ble også blodet brukt. Det ble tappet i kar, og måtte røres i hele tiden til det ble kaldt for ikke å klumpe seg. Pannekake var populær middagsmat da som nå, å ble det pannekake igjen, var det godt å få spise det til kveldsmat da gjerne med ost eller sirup på. Blodmat er kraftig kost som inneholder mange næringsstoffer som kom godt med i lange arbeidsdager med mange tunge løft.»